Nieuwe single “Een nieuw begin”

Met ‘Een nieuw begin’ hoopt Alberto Nicolay een beladen tijd af te sluiten. Naast een scheiding in 2017 kreeg Nicolay in 2018 nog een enorme klap te verwerken. Zijn beide ouders overleden vlak voor de zomer een week na elkaar. Het was een hele zware periode voor Nicolay. Toch kende 2018 nog een positief puntje, namelijk z’n theaterconcert dat plaatsvond op 5 november in Theater de Purmaryn te Purmerend. Daarnaast hebben muziek en liefde hem er bovenop geholpen.

Naast deze nieuwe single meldt Nicolay dat hij ook een samenwerking is aangegaan met een compleet nieuw team, bestaande uit Ger Oerlemans, Hans Louws en Bert Schenau. ‘Het is absoluut niet zo dat ik niet tevreden was met m’n vorige team. We hebben samen een viertal mooie singles uitgebracht die het goed hebben gedaan’, vertelt Nicolay.

‘Een nieuw begin’ is een volks nummer met een uptempo beat. Nicolay geeft aan dat de tekst voor meerdere mensen van toepassing kan zijn. Al met al heeft het lied een positieve uitstraling met als gevolg een zonnestraaltje.

Nicolay heeft samen met Hans Louws de tekst geschreven. Hans is ook verantwoordelijk voor de melodielijn. Het arrangement is gemaakt door Ger Oerlemans. Tijdens de opname verzorgde Ingrid Simons het koorwerk. Marcel Fisser speelde de gitaarpartijen in, Pierre Roomenburg bespeelde de saxofoon en Ger Oerlemans de trompet.

Fragmenten uit het theaterconcert zijn verweven in de clip die vanaf 2 januari 2019 online zal gaan. ‘Van het publiek kreeg ik fantastische reacties. Dat doet me erg goed.

Wij gebruiken cookies Lees meer