Biografie
& Persberichten

Alberto Nicolay is geboren in Amsterdam. Op jonge leeftijd helpt hij zijn ouders op de altijd gezellige Amsterdamse Dappermarkt en het toeval wil dat naast hem Gordon (Heuckeroth) hetzelfde doet bij zijn ouders. Dit is niet hun enige raakvlak blijkt later, want ook de liefde voor muziek en de Amsterdamse humor hebben ze gemeen.

Op de middelbare school drumt en zingt Alberto bij diverse groepen en het zingen gaat hem zo goed af dat hij vijf jaar lang een opleiding volgt in Hilversum bij de bekende zangpedagoog George Webb. Met Tjeerd Oosterhuis (Total Touch) neemt hij midden jaren 90 een album op dat in Duitsland een behoorlijk succes wordt.

Zijn muzikale zoektocht brengt hem in het begin van het nieuwe millennium in contact met Peter de Wijn en Velibor Weller. Hun eerste samenwerking is het opnemen van de leader voor een commercial voor Centraal Beheer (RIO); de commercial wordt bekroond met een Gouden Loeki. Alberto neemt bij de DinnerShow Of The Centuries van Frank Wentink vervolgens de plaats in van Arno Kolenbrander en brengt daarna de single “Is M’n Hart Wel Groot Genoeg” uit. Het nummer bereikt positie 43 in de Mega Top 100 en staat bijna 3 maanden in de lijst. Andere singles die ook de Mega Top 100 halen zijn vervolgens “Wat Jij Wil” en “Op Reis”.

Op 10 september 2021 verschijnt Alberto’s nieuwe single, “Zon In Mij”; een verrassende Nederlandstalige rock ballad waarbij hij begeleid wordt door zijn geweldige band.

PERSBERICHT UPDATE
De single “Zon In Mij“ is de nieuwste release van Alberto Nicolay en is een Nederpop ballad in de beste traditie waarbij hij begeleid wordt door zijn geweldige band, gloedvol gezongen door Alberto Nicolay en live begeleid door zijn rockband. In het verleden behaalde Alberto diverse hitlijst-noteringen in dezelfde stijl met nummers zoals “Is m’n hart wel groot genoeg” en “Wat jij wil”. Op 10 september 2021 verschijnt Alberto’s nieuwe single “Zon In Mij”.

Muziek

Is m’n hart wel goed genoeg
Luister op Spotify
Vader en zoon
Luister op Spotify
een nieuw begin
Luister op Spotify
weet je wat
Luister op Spotify
Meer muziek

Nieuws

Nieuwe single “Zon in mij”

De gloednieuwe single van mij is uit “Zon in mij” een nummer waar ik mijn hele gevoel in kwijt kon.…

Lees verder
Alle nieuwsberichten
Wij gebruiken cookies Lees meer