Biografie
Wie is Alberto Nicolay?

Alberto Nicolay is geboren op 6 juli 1968 te Amsterdam. Al op zeer jonge leeftijd hielp Alberto zijn ouders tijdens hun werkzaamheden als marktkooplieden op de altijd gezellige Amsterdamse Dappermarkt. Precies naast de marktkraam van de ouders van Gordon Heukeroth (Gordon)

Gordon en Alberto hadden dan ook meteen veel raakvlakken, muziek en de gevatte Amsterdamse humor. Gordon en Alberto beleefde samen veel talentenjachten en traden regelmatig samen op. Hier begon de grondlegging van zijn gezellige presentatie als zanger entertainer.

Tijdens zijn HAVO opleiding was Alberto in de weekenden muzikant, drummer en background zanger Entertainer bij diverse orkestjes. Het zingen ging hem zo goed af dat hij besloot een zangeropleiding te gaan volgen voor een periode van vijf jaar bij niemand minder dan de bekende zangpedagoog George Webb in Hilversum.

Hier opvolgend kreeg Alberto in 1987 steeds meer aanvragen binnen om zowel solo als met band tijdens bruiloftfeest(en) bedrijfsfeesten en heel veel evenementen in het land op te treden, waardoor zijn bühne ervaring/act steeds verder kon perfectioneren.

In 1994 heeft hij samen met Tjeerd Oosterhuis, bekend van Total Touch, een album opgenomen, getiteld : Would you believe me, die in Duitsland in datzelfde jaar is uitgebracht. Het album is in Duitsland duizenden malen over de toonbank gegaan. Nadien is het op platengebied stil geworden rond Alberto. Zijn veelzijdigheid speelde hem gelijk ook parten.

Een muzikale zoektocht bracht hem uiteindelijk in 2001 in de armen van Peter de Wijn en Velibor Weller. Het klikt goed tussen het drietal en meteen is de eerste opdracht Goud, als blijkt dat de commercial van Centraal beheer, met de titel “RIO” waarbij Alberto de titelsong zingt, de beste commercial wordt en de gouden Loeki wint !

In 2000 neemt Alberto deel aan de Dinnershow of the Centuries (Wentink Events Studio 21) en neemt Alberto de plaats in van Arno Kolenbrander.

In 2002 komt Alberto met zijn debuut single getiteld “Is m,n hart wel groot genoeg” Dit liedje bereikt plaats 43 in de Nederlandse top 100 maar staat vervolgens 10 weken stevig in de lijst genoteerd.

In 2005 komt de zanger met een Soulconcept op de markt. Zijn artiestennaam wordt vervangen in “Soulberto” de zanger vertolkt Nederlandstalige Soul songs waarmee hij met 2 singles uitkomt.

In 2009 komt hij uit met een stevige pop song getiteld “Wat jij wil” Deze single krijgt veel aandacht maar behaald helaas geen plaats in de top 40.

In de videoclip van Alberto getiteld “Op reis” wordt gezongen over een geliefde maar eigenlijk kan je hiermee ook zijn muzikale carrière belichten. Op reis is wederom een song van de hand van Peter de Wijn. De schrijver weet de carrière van de zanger goed te vertolken in hoe de zanger momenteel in het leven staat, wat heeft geresulteerd in een geweldige nieuwe single “Op Reis”

Alberto Nicolay is een zeer veelzijdig artiest en staat garant voor een zeer vermakelijk optreden. Zijn liefde voor muziek is zichtbaar als hij op het podium verschijnt.

Alberto heeft een voorliefde voor Nederlandstalige muziek, Pop & Soul muziek.

Muziek

Is m’n hart wel goed genoeg
Luister op Spotify
Vader en zoon
Luister op Spotify
een nieuw begin
Luister op Spotify
weet je wat
Luister op Spotify
Meer muziek

Nieuws

Nieuwe single “Een nieuw begin”

Met ‘Een nieuw begin’ hoopt Alberto Nicolay een beladen tijd af te sluiten. Naast een scheiding in 2017 kreeg Nicolay…

Lees verder

Alberto Nicolay samen met Stedelijk Orkest op podium

PURMEREND – Alberto Nicolay en Stedelijk Orkest sluiten gezamenlijk de Poortersfeesten af. Nicolay en de orkestleden van ‘Stedelijk’ zingen en…

Lees verder
Alle nieuwsberichten
Wij gebruiken cookies Lees meer